Sfeervol trouwen in de winter? Gebruik deze 5 tips!

01 november 2016 18:03 Sfeervol trouwen in de winter | Brasserie Zuiderzoet

Trouwen in de winter is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het kiezen van de trouwdatum. Toch heeft de winter altijd een romantische en warme sfeer en heeft een winterbruiloft iets magisch. De volgende 5 tips helpen je alvast op weg!

 1. 1. Kies winterse decoratie en sfeerelementen

 2. Kleine sfeerlampjes aan de muren, verzilverde dennenappels, kunstsneeuw op takken met rode besjes, sneeuwvlokken, kaarsen en fakkels: een trouwlocatie is in de winter ontzettend romantisch aan te kleden. Maak hier ook gebruik van!

  Naast de kleur wit (dé kleur van het winterseizoen) zijn er allerlei kleuren en combinaties te verzinnen voor de aankleding. Denk aan zachte pasteltinten, bordeauxrood, oudroze met zilver of wat te denken van dennengroen. Je kan alles combineren!

 3. 2. Combineer winterse bruidsmode: wollig, warm, en welgevormd

 4. Met de prachtige winterbruidsmode kan je eindeloos variëren. Combineer strapless jurken met zachtwollen jasjes, glanzende zijden shawls of kanten bolero’s of kies uit stijlvolle jurken met lange mouwen. Mocht het echt koud worden op jullie trouwdag dan zijn er ook prachtige winterjassen te vinden, speciaal voor over je jurk. Bijvoorbeeld mooi met een witte bontkraag.

 5. 3. Ga voor een sfeervolle en unieke trouwlocatie en plan alles binnen

 6. Ga er in je planning vanuit dat jullie de hele dag binnen zullen zijn. Je kan er niet van uit gaan dat het ook daadwerkelijk sneeuwt. Plan dus alles binnen, dan kan het op de dag zelf alleen maar meevallen. Het is altijd nog mogelijk om dan een last-minute buitenmoment in te plannen.

  Wat de locatie betreft schreeuwt de winter natuurlijk om een romantische locatie, geheel in winterse sferen.

 7. 4. Kies voor winters eten & drinken

 8. Een winterbruiloft leent zich perfect voor een andere catering invulling dan anders. Ontvang je gasten bijvoorbeeld met glühwein in plaats van de standaard bubbels. Zo komt iedereen gelijk in de winterstemming!

  Kies als diner voor een heerlijk stamppottenbuffet met appelmoes en sluit af met poffertjes of oliebollen. Genieten maar!

 9. 5. Houdt rekening met de weersverwachting

 10. Geeft Piet Paulusma aan dat het glad wordt op de weg door sneeuw of ijzel? Zorg dan dat jullie dagplanning wat meer speling krijgt, voor eventuele laatkomers.

  En voorspelt het KNMI op jullie grote dag geen sneeuw? Als ijs of sneeuw echt een absolute must is, dan kun je daar wat aan doen. Vier je feest op een ijsbaan of in een sneeuwhal of huur bijvoorbeeld een sneeuwvlokkenmachine. Of door nepsneeuw op de ramen te spuiten, zodat het van binnen lijkt of het buiten echt winterweer is.

Sfeervol trouwen in de winter | 5 tips | Brasserie Zuiderzoet