‘Saint-Tropez ligt naast Spakenburg’

01 augustus 2016 16:08 'Saint-Tropez ligt naast Spakenburg' | Brasserie Zuiderzoet

Tekst door: Bert van Weert

“Presentaties, jubilea, personeelsfeesten en luxe bruiloften passen bij Zuiderzoet natuurlijk hélemaal. Dat deel van onze markt groeit flink”, vertelt Paul Tomassen. “Het is met name de kracht van de directe omgeving die ons helpt. Elke meeting of seminar wordt zo een genoegen. Tussendoor het water op met de speedboot, zeilen of waterskiën, waarom niet? Onze samenwerking met het watersportcentrum en de jachthaven houdt elke zaak fris. Lekker, direct de bossen in. Biken, hiken of struinen, je kunt hier pas echt brainstormen en teambuilden!

En dan is er natuurlijk nog de samenwerking met Center Parcs op ‘eigen’ terrein. We regelen 600 overnachtingen in een handomdraai en zijn enorm wendbaar. Dat maakt ons voor grote bedrijven uit binnen- en buitenland zeer interessant als het gaat om meerdaagse arrangementen. We zijn hier zelfs zo enthousiast over dat we festivals en eigen evenementen willen gaan organiseren. Parkeerruimte genoeg en anders komen mensen toch gewoon met de boot?”

Het best bewaarde geheim

Zuiderzoet is niet zomaar een brasserie. Wat er uit de keuken komt is van hoog niveau. Ik heb er al met diverse relaties gegeten en vergaderd. Mensen die zeker wel wat gewend zijn, maar toch aangenaam verrast worden door de ambiance. Water leeft en geeft sfeer, ’s zomers én ’s winters. Dat Paul Tomassen nu de dagelijkse bedrijfstouwtjes in handen heeft, is op natuurlijke wijze gegroeid, al zouden we het ook een reeks van toevalligheden kunnen noemen: “Een paar jaar geleden was ik volledig uitgekeken op wat ik deed. Getogen binnen een horecafamilie was er altijd wel emplooi, maar ik wilde iets anders. Rond de huidige locatie van Zuiderzoet stond een havenrestaurant. Willem Zijl, de eigenaar van de jachthaven, vroeg of ik hem een seizoen uit de brand wilde helpen, zodat hij zijn handen vrij kreeg voor zijn plannen om de appartementen aan de waterkant uit te breiden.”

Onweerstaanbaar

Dat seizoen werden er meer. Zijl had allang gezien dat Paul de zaken strak organiseerde en dat versterkte de samenwerking en het vertrouwen in elkaar: “Het hele gebied zou worden herontwikkeld, waarbij hij me deze geweldige kans op een multifunctionele horecavoorziening aanbood. Het kwam als een golf over ons heen, maar het bleek een warm bad, waar we nog geen seconde spijt van hebben.”

Benieuwd naar de mogelijkheden op deze toplocatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw evenement te bespreken.