Nieuwe trend in bruiloft-land: ‘op Earlymoon gaan’

18 januari 2019 14:44 Earlymoon | Brasserie Zuiderzoet

Volgens het Nationaal Trouwonderzoek ondervindt 64% van de bruidsparen stress tijdens het plannen van het huwelijk. Reden genoeg om juist in die stressvolle tijd even te relaxen. En wat is dan beter om op (mini) vakantie te gaan?

Een vakantie reis(je) voor aankomende bruidsparen, dat vóór de bruiloft plaatsvindt, wordt ook wel ‘Earlymoon’ genoemd. Dit fenomeen is in de Verenigde Staten aan populariteit aan het winnen en komt langzaam ook onze kant op. En als je erbij stil staat, is het niet eens zo’n gek idee…

Verminder huwelijksstress

In de voorbereidingen van de bruiloft verliezen stelletjes elkaar nog wel eens uit het oog. Alles draait alleen nog maar om de bruiloft; de locatie, het budget, de gastenlijst, de decoratie, etc. Juist in deze tijd is het belangrijk om ook over iets anders te kunnen praten en op elkaar te kunnen focussen. Een Earlymoon geeft deze rust en ruimte en zorgt ervoor dat jullie als stelletje weer dichter bij elkaar komen. Het hoeft niet veel geld te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke stedentrip of een dagje weg met de trein. Als je er maar even samen op uit gaat en weer terugkomt met een dosis energie en goede moed, dan kunnen jullie de laatste loodjes voor de bruiloft makkelijk aan!