Dat is pas echt teambuilding!

24 februari 2016 15:54 Dat is pas echt teambuilding! | Brasserie Zuiderzoet

Op zoek naar een leuk idee voor een bedrijfsuitje? Of op zoek naar een originele teambuildingsactiviteit? Je kunt met zijn allen gaan survivallen, maar met de komst van het spel de Escape Room, is een Escape Room spel spelen ook een optie als teambuilding activiteit. Bovendien heeft dit spel veel voordelen voor de groep.

Escape Room nu al een topper

Sinds enkele weken biedt Zuiderzoet het spannende spel ‘Escape Room’ aan en de reacties zijn erg positief. Dit spannende spel staat namelijk bol van de geheimen, raadsels en puzzels die opgelost moeten worden voordat de deelnemers kunnen ontsnappen. Tijdens deze unieke vorm van teambuilding is het zaak om in groepsverband, onder tijdsdruk, een aantal pittige spellen op te lossen, om op deze manier uit handen te blijven van de politie.

Teambuilding met behulp van Escape Room

In tegenstelling tot andere teambuildingactiviteiten, waarbij je vooral fysiek bezig bent, zet je bij de Escape Room vooral je hersenen in. Tijdens het spel wordt alles getest wat er op de werkvloer ook nodig is:

  • Werknemers moeten elkaar vertrouwen tijdens het spel en open en eerlijk zijn
  • Communiceren met elkaar is erg belangrijk, want om binnen 1 uur alle codes te kraken heb je elkaar nodig
  • Ook wordt de stressbestendigheid getest: je hebt immers maar één uur om te ontsnappen
  • En wanneer iemand chagrijnig wordt vanwege de druk, verstoort dit de communicatie en dat heeft invloed op het succes

Hoe werkt het?

De Zuiderzoetzaal wordt omgebouwd tot een ware Escape Room door middel van licht en geluid. Vervolgens gaat men in groepjes aan de slag om binnen het uur de codes te kraken. Dit is echter nog niet gemakkelijk gebleken. Slechts 25% weet binnen het uur te ontsnappen. Denk jij dat jij het aankan?

Reserveren kan via onze website of door te bellen naar 036 – 538 2000.