5 voordelen van extern vergaderen

01 december 2017 15:55 5 voordelen van extern vergaderen | Vergaderlocatie Brasserie Zuiderzoet

Dat Nederlanders veel vergaderen staat vast. Het liefst besluiten we dingen in uitgebreid overleg. Het is zelfs zo belangrijk dat we er een eigen woord voor hebben verzonnen: polderen. Mede vanwege de opkrabbelende economie worden er steeds vaker externe vergaderlocaties geboekt. Welke voordelen heeft het eigenlijk om een meeting buitenshuis te houden?

1. Inspiratie!

Een externe meeting plek zorgt voor inspiratie en frisse inzichten. Het maakt de meeting net iets creatiever en speelser waardoor en eerder nieuwe ideeën ontstaan. Men wordt tenslotte uit hun comfortzone gehaald en schept een band onderling.

2. Goede werkgever

Met het boeken van een externe vergaderlocatie laat de werkgever zien dat hij of zij wilt investeren in zijn werknemers. Er wordt immers geld uitgegeven aan een bijzondere en inspirerende vergadering en er wordt veelal een lekkere lunch of dergelijke geregeld.

3. Urgentie aantonen

Wanneer de meeting buiten de deur plaatsvindt zal elke deelnemer de urgentie van de meeting er van in zien. De opkomst zal hierdoor hoger zijn (deelnemers melden zich niet zo maar af) en iedereen zal doordrongen zijn met de urgentie van de meeting.

4. Weinig belemmeringen

Nog een reden om voor een vergaderlocatie buiten de deur te kiezen is dat daarmee de vergadering niet steeds gestoord zal worden. Bij een interne vergadering heb je nog wel eens de kans dat iemand binnen komt lopen. Deelnemers zullen bij een externe meeting locatie niet steeds in en uit lopen.

5. Faciliteiten en ervaring vergaderlocatie

Een vergaderlocatie is niet voor niets een vergaderlocatie. Vergaderen is de core business van deze locaties en daarmee beschikken ze vaak over de modernste vergader-faciliteiten en technische middelen. Hierdoor kunnen jouw collega’s direct beginnen met vergaderen!

Benieuwd naar de expertise van Zuiderzoet als vergaderlocatie? Of naar de mogelijkheden? Bel ons op!